Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | February 19, 2019

Scroll to top

Top

2 Comments

LES PLACES I JARDINS DEL CENTRE: Madeleine, Concorde i jardins de les Tuileries

LES PLACES I JARDINS DEL CENTRE: Madeleine, Concorde i jardins de les Tuileries
admin
  • On 31 enero, 2010

Passejant pel centre de París es pren consciència d’estar en una veritable capital amb una gran i antiga tradició colonial que ha aconseguit integrar un munt de cultures diverses entre els seus carrers i avingudes.

Sortint del nostre hotel, el Parck Lane, a la 4, Rue de Boitié i tot baixant pel Boulevard de les Males Herbes, el primer lloc emblemàtic que varem visitar va se la plaça de la Madeleine, ()que pren el nom del temple d’estil neoclàssic que s’erigeix al vell mig de la plaça. Pels voltants infinitat de comerços i cafès dels que cal destacar la xocolateria Fauchon, famosa pels seus bomboms i dolços, un detall excel·lent i original per a regalar.

D’aquí tot baixant per la rue Royale i passant pel davant del que fou el millor restaurant del món, el Maxim’s (abans que aparegués el Bullí de l’Adrià), arribem a la plaça de la Concorde, centre neuràlgic parisenc amb una alta simbologia per a les llibertats i la tol·lerància, d’aquí el nom, que és el punt de cel·lebracions multitudinàries com ara l’arribada del Tour de France o les desfilades militars del 4 de Juliol. L’espai és enorme i està guarnit de fonts i conjunts escultòrics i de l’obelisc de Luxor, regal d’egipte a la república de França. La plaça és un anar i venir de cotxes i persones ja que és lloc de pas per anar quasi bé arreu i a on s’hi troben les ambaixades d’Israel i dels EUA, a pocs metres del Palau de l’Elisi, residència del president de la república. D’aquí hi neixen les Champs Elysées i cap l’altra costat els jardins de l’antic Palau de les Tuileries, ara desaparegut i travessant el riu al davant hi ha el conjunt de l’Hotel dels Invàlids i el seu famós museu militar.

Els jardins de les Tuileries son l’avantsala del Louvre i la seva enorme extensió serveix de pulmó als parisencs que hi fan múltiples activitats d’esbarjo. Hi ha també un petit parc d’atraccions amb una nòria enorme i blanca.

D’aquí travessant la rue de Rívoli centre principal dels tour operadors de París i a on s’hi amunteguen botigues de souvenirs, pintors, petits restaurants a on s’hi menja força bé i bé de preu, acabem el nostre passeig d’avui visitant el Palau Royal i el jardí interior que és realment bonic i fresc i això en plé mes d’Agost, s’agraeix de veritat.

Veure totes les fotos de la ruta

Guia interactiva transports de París (METRO, RAR i BUS)

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.