LA TOUR EIFFEL: Ànima de ferro i acer

LA TOUR EIFFEL: Ànima de ferro i acer

La Torre Eiffel apunta cap el cel de París des de l’exposició universal que es va cel·lebrar l’any 1889 i que va representar una fita decisiva en la mecano-construcció en ferro. L’enginyer francès Alexandre Gustau Eiffel va projectar aquesta mastodòntica estructura reticulada de 324 metres d’alçada de ferro colat en contra de la oposició d’una gran majoria de parisencs, temorencs que un gegant així col·lapsés al cap de poc d’ésser içada.

La controvèrsia, que fins i tot va provocar que molts dels residents de la zona marxessin a d’altres indrets de la ciutat per por de l’ensorrament del monstre, es va acabar en veure que la construcció era del tot segura. Al cap de poc es convertí en un dels símbols de la capital francesa, si no el monument més conegut i admirat de París.

Està envoltada pel monumental Trocadero des de on hi ha una vista de postal amb la torre envoltada pels Camps de Mars i al fons l’escola militar d’on surten els oficials de l’exercit francès i des de on es pot disfrutar quan es fa fosc, de l’espectacle luminotècnic impressionant amb el que París obsequia els seus visitants diàriament. Al peu de la torre, just al costat del pont d’Ilena que travessa el Sena, hi ha la terminal dels coneguts Bateaux Mouches, que fan les excursions pel riu més romàntic d’europa.

Envoltant el monument degut a la gran quantitat de turistes que la visiten, hi podem trobar tota mena de gent que ofereixen miniatures de la torre i tota mena d’artilugis i souvenirs per a portar com a record de l’estada a la ciutat llum i també nombrosos espectacles de ball i musicals de gent que es vol fer un nom dins el mon de l’espectacle que ens faran passar una bona estona.

A la torre s’hi ha d’accedir després de fer una bona cua, si som previsors i hi anem de bon matí (cap a les 9:00) ens hi estarem menys estona esperant torn.  També podem comprar els tickets per internet i avançar així un dels passos per accedir-hi. Hi podem pujar a peu pels que els agradi l’esport d’aventura o per ascensor i triar de fer-ho fins el primer pis, a on m’hi vaig quedar jo, o be fins a dalt de tot com ho va fer la valenta de la meva dona i pregar perquè el dia que hem triat fer la visita, el dia sigui clar i el cel ben blau, de veritat que la vista des de dalt val el temps que haurem d’esperar per a pujar a aquesta maravella.

Les estacions de metro més properes son:

Bir-Hakeim (Tour Eiffel) – | Trocadero – |  Passy –

Veure totes les fotos de la ruta

1 Comment

Post a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

#Follow us on Instagram