Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | April 26, 2019

Scroll to top

Top

One Comment

ELS MUSEUS DEL LOUVRE I D’ORSAY: Els temples de l’art

ELS MUSEUS DEL LOUVRE I D’ORSAY: Els temples de l’art
admin
  • On 26 febrero, 2010

Si una cosa te París és una mostra cultural fora de sèrie. D’entre tots els museus que hi han, exposicions itinerants i mostres culturals de tota mena, varen elegir visitar el Louvre (venda entrades on-line) i el D’Orsay (venda entrades on-line). Forçats a triar ja que tampoc disposàvem de tot el temps que caldria per a fer visites complertes ens varem deixar per una altra ocasió museus tant importants com el museu Picasso, el Rodin, el Museu Nacional de Moyen Age, el Guimet, el de la Guerra i el Branly, una oferta gegantina impossible d’abastar en una sola visita.

El Louvre està ubicat al costat de la rue de Rivoli i envoltat per l’altra banda pel Sena. A la part del davant hi ha l’Arc de Triomf del Carroussel i els jardins de les Tuilleries, que juntament amb els propis jardins del museu ofereixen als visitants d’un espai molt important per a descansar i guarir-se de la calor de l’Agost. El recinte va ser inicialment una fortalesa que es va construïr en el S XII i que s’ha anat ampliant posteriorment respectant l’estil inicial. És sense cap mena de dubtes el museu més important d’Europa i un dels tres més importants del món, tant pel que fa a la seva dimensió com a la quantitat d’exposicions que s’hi exhibeixen, que van des de obres de les escoles pictòriques europees més conegudes fins a mostres de cultures tant antigues com la mesopotàmica, cretenc o egípcia, per això és molt aconsellable anar amb una ruta preestablerta i sabent d’antubi el que volem anar a visitar, d’altra manera és impossible acabar-nos tot el que hi ha ni en tres dies.

Al recinte s’hi eccedeix des de la plaça del museu, coneguda mundialment per l’estructura piramidal de Ieoh Ming Pei que la corona i des de la que es reparteixen a modo de distribuidor, els tresors que alberga en una distribució modular molt ben buscada.

Nosaltres hi varem anar amb la idea de veure les col·leccions de les antigues cultures asiàtiques, sobretot l’espectacular mostra d’art egipci i de mesopotàmia, la sala de les esculptures a on hi ha obres molt conegudes com per exemple del Rodin i la sala de les escoles pictòriques italianes i espanyoles. A més i de rebot varem anar a  parar a una mostra d’art africà que va ser el que ens va a agradar més de tot.

Per la tarda varem anar al d’Orsay, després d’un bon dinar a base de bagettes recent acabades de fer i a l’ombre d’una dels frondosos arbres del Jardí de les Tuilleries. Està just creuar el riu Sena quasi be al davant del Louvre i en el seu interior, una antiga estació de tren recuperada i restaurada hi ha la col·lecció d’art impressionista més important d’arreu. Les obres de tots els pintors d’aquesta escola son allà, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Manet, Monet, Renoir, etc. Podem veure obres que de tant veure-les als llibres o en els reportatges de TV ens son familiars com l’autoretrat, els Girasols o la Migdiada de Van Gogh, etc.

En la ruta confeccionada amb Google Maps que adjunto, i que també podeu consultar des d’aquest enllaç, hi han les estacions de metro de cada destí ja que per distància i pel que s’ha de veure se’ns faria difícil fer-ho a peu en un sol dia.

Veure totes les fotos de la ruta

Ruta en PDF per imprimir

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.