Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | April 26, 2019

Scroll to top

Top

One Comment

ESPIRITUALITAT I BOHÈMIA: Montmarte

ESPIRITUALITAT I BOHÈMIA: Montmarte
admin
  • On 26 febrero, 2010

Montmartre és un tossal que s’eleva uns 150 metres per damunt de París des de la seva vessant nord. És el barri més alt de la ciutat el que li dona una visió quasi be permanent de la blanca basílica del Sacré Coeur construïda al cap de munt.

A més de la Catedral, una imponent construcció blanca esquitxada per innumerables estàtues de color verd, a Montmartre s’hi ha de passejar sense presses pel seus carrerons de desnivells impossibles, trepitjar els carrers de llambordes i cercar les darreres vinyes que encare hi queden, vestigi del que fou un barri eminentment vitivinícola. Potser per això els bars i bodegues s’hi amunteguen oferint els seus vins i tota mena d’aliments. També i com a experiència gastronòmica, el restaurant le Moulin de la Gallette, el cabaret le Lapin Agile. i el famós le chat noir, avui ja desaparegut, però del que podem adquirir tota mena de souvenirs, com els cartells originals, pòsters, etc.

Les famoses escales que s’enfilen cap el cel, escenari del film Amelie i un cementiri a on hi han enterrats personatges tant coneguts a nivell mundial com Emile Zola, actualment traslladat al Panteon, que el progrés i les necessitats d’una ciutat moderna han col·locat sota d’una autopista i a on tot i això s’hi respira una tranquil·litat i un silenci, “sepulcrals”.

Montmartre, al igual que Montparnasse, varen acollir en temps de la bohèmia, pintors tant coneguts com Picasso, Modigliani, Vincent Van Gogh, Matisse, Renoir, Degas, Toulouse-Lautrec i d’altres, que varen trobar aquí la pau i la inspiració per a la seva obra que actualment es pot visitar en diferents museus de la ciutat (Picasso, D’Orsay, etc.).

Quan que varem visitar Montmartre el dia ens va obsequiar amb un esplendorós cel de color blau que ressaltava encare més la bellesa de l’indret i ens va permetre passejar sense presses pels carrers i gaudir a l’hora del dinar d’un saborós menú xinès en el parc de la plaça de les Abesses, a on hi ha la parada del metro que varem agafar, amb el mur dels “je t’aimes” al davant, tota una experiència.

Veure totes les fotos de la ruta

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.