Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | March 25, 2019

Scroll to top

Top

2 Comments

EL GLAMOUR: L’Òpera i la Place Vendôme

EL GLAMOUR: L’Òpera i la Place Vendôme
admin

L’Òpera Garnier, també coneguda com le Palais Garnier o l’Òpera National de París, ès un dels edificis més característics del districte 9é i del paisatge urbà de la capital francesa. Napoleó III en va ordenar la construcció a l’arquitecte francés Charles Garnier, d’aquí el seu nom, que va construir un edifici ple de luxe i de glamour.

La visita la varem fer sota un cel net i blau i amb un sol esplendorós, tal i com ens havia passat el dia de Montmartre, possiblement el més clar i calurós de la nostra estada a París, ideal per a observar els contrastos de les cúpules daurades amb el blau intens d’un cel que cegava només mirar-lo.

L’Edificació és majestuosa, tant des de fora com en l’interior, a on la recarregada decoració ens transporta a uns temps a on el luxe havia de fer patent quina classe de persones accedien a recintes com aquests, la flor i nata de la ciutat, el poder econòmic, polític i religiós. Des del hall, passant per les escales, les petites sales addicionals, les estances de descans o la zona de butaques i l’escenari son una visita en la que ens hi podem gastar ben tot un matí i que ens remunten a l’esplendor de temps passats.

Si volem i per guanyar temps, podem adquirir les entrades per internet i així ens estalviem unes matines o be de fer cua davant de la guixeta.

Des de la barana de la façana que dona a la plaça de l’Òpera, es veu la rue de la Paix, carrer que ens porta directament a la place Vendôme i a on el luxe també hi és present arreu, representat per les més prestigioses firmes de joieria, perfumeria i moda internacional. Chanel, Cartier, Chaumet, Van Cleef & Arpels, Mauboussin, Gianmaria Buccellati, entre d’altres, hi tenen representació. Com no podia ser d’altra manera, a un lateral de la plaça hi ha l’hotel Ritz, el més exclusiu de París i el més luxós.

En el centre de la plaça Vendôme hi ha la columna Vendôme, una imponent edificació de color blau/verd que s’enlaire cap el cel i que fou encarregada per a Napoleó Bonaparte com a commemoració de la Batalla d’Austerlitz.

Chanel, es va inspirar en la forma de la plaça per a dissenyar els flascos dels seus perfums.

Per finalitzar la ruta us proposo visitar les Galeries Lafayette de Haussmann i acabar fent un toc sota la cúpula de vitrall de la seva cafeteria i gaudir de l’espectacular vista des de la terrassa a on hi ha un mirador que no us heu de perdre.

Veure totes les fotos de la ruta

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.