Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | April 26, 2019

Scroll to top

Top

One Comment

LE VIEUX PARIS: L’illa de la Cité

LE VIEUX PARIS: L’illa de la Cité
admin

L’ille de la Cité és l’espai amb més coses per a visitar per metre quadrat de la ciutat. Forma part del districte quart i una mica del primer, de la ciutat, a on també hi podem trobar molt a prop l’Hotel de Ville (l’ajuntament de París) porta d’entrada al barri de le Marais i d’altres monuments emblemàtics com la torre de Saint Jacques.

Al recinte de l’illa s’hi accedeix travessant el Sena per diferents ponts que enllacen les dues ribes, el més conegut i emblemàtic de tots és el Pont Neuf (Pont Nou) que travessa els dos braços. De la Riba dreta en venen tres més, el Pont au Change, el de Notre Dame que dona accés a la plaça del davant de la catedral i el Pont d’Arcole i de la riba esquerra, quatre, el de Saint Michel, el Petit Pont, el Pont au Double i el de l‘Archevêché. També hi ha el de Saint Louis del que n’haig de fer una ressenya a part ja que és per si sol el decorat de nombrosos espectacles de carrer de molta qualitat i que de ben segur ens entretindran una bona estona i el pas obligat a l’illa de Saint Louis, famosa per les seves boulangeries, a on hi fan uns deliciosos entrepans calents amb baguettes acabades de fer que més d’un dia ens han sol·lucionat el dinar i les pastisseries i gelateries a peu de carrer com la de Glacier Berthillion, de fama internacional.

Però les visites emblemàtiques de la Cité, han d’ésser i per aquest ordre la Catedral de Notre Dame, una edificació que posa els pels de punta per la seva majestuositat i que es pot visitar fins i tot per els pisos superiors a on s’ha fet famosa la vista que surt a infinitat de fotografies de la gàrgola amb el riu i París al fons, que tothom pot buscar per a fer-la també. El conjunt és brutal sobretot per l’exterior i per la par posterior de temple a on espectaculars contraforts, combinen amb conjunts escultòrics de color blau/verd que “S’enfilen” a les torres fent un contrast de colors molt aconseguit. La segona és la Sainte Chapelle, una petita capella amb un conjunt de vitralls impressionants i a on podrem visitar també el segon pis a on s’hi accedeix per una claustrofòbica escala de caragol. Del conjunt cal ressaltar també del’exterior la torre en punxa que la corona, molt de l’estil de la de Notre Dame, però en petit i les incomptables gàrgoles que sobresurten de les seves parets, objectiu descarat de moltes composicions fotogràfiques. Al accedir a la Sainte Chapelle, es pot adquirir el tiquet pera visitar també La Consiergerie, que és la tercera que us volia resaltar, una fortalesa que va esdevenir en presó i que destaca entre d’altres coses pel conjunt de columnes del seu interior i per la zona dels calabossos, a on podrem visitar en el que fou tancada Maria Antonieta, abans de ser decapitada. Les entrades a aquests llocs es poden adquirir també per internet i estalviar-nos així la murga d’unes cues que poden ser importants

També hi han els edificis de la Prefectura de Policia de París, el Palau de Justícia , l’Hospital hotel Dieu, el Tribunal de Comerç, i el Memorial des Martyrs de la Déportaction, custodiat per una vigilanta molt peculiar i que està enclavat en un parc petit i resguardat que varen convertir en improvisat menjador unes quantes vegades.

És un lloc ideal per a deixar-se anar i passejar pels seus carrerons, i petites places, degustar un bon gelat (el meu de xocolata), visitar el mercat floral i escoltar la música que a tota hora ens regalaran pels seus carrers.

Aquesta ruta la podeu veure directament des de Google Maps o descarregant-la per imprimir de l’enllaç d’abaix (pdf)

Veure fotos de la ruta

Ruta en PDF per imprimir

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.