EN LINIA ENTRE EL PASSAT I EL PRESENT: Champs Elysées, L’Etoile i la Defènse

EN LINIA ENTRE EL PASSAT I EL PRESENT: Champs Elysées, L’Etoile i la Defènse

La millor panoràmica dels Champs Elysées es pot gaudir sense cap mena de dubte des de dalt de l’Arc de Triomf de l’Ètoile, ja que el disseny és una línia recta perfecta del que l’avinguda en forma part, que arrenca en el museu del Louvre i passant per sota dels arcs de triomf del Carroussel i Ètoile, va a morir en el de la Défènse, la zona més moderna de París.

Aquesta majestuosa avinguda, escenari de cel·lebracions de caire nacional i esportiu com la desfilada del 14 de Juliol diada nacional de França o de l’etapa final del Tour, està considerada com una de les més boniques i luxoses del món. L’anar i venir de gent és constant, hi passa tanta gent que un espectacle recomanat és asseure’s a la terrassa d’alguna de les cafeteries que hi ha i disfrutar del paissatge, ja que les taules i els seients estan orientades cap el centre del carrer, per a no perdre’s-en detall. De nit l’efecte es multiplica per molt ja que a la visió tradicional s’hi ha d’afegir el de les llums que pugnen per a cridar l’atenció del vianants, però sense resultar groller ni xavacà.

L’avinguda neix de la place de la Concorde, i s’estén fins a la plaça de l’Ètoile, a on s’hi aixeca el majestuós Arc de Triomf, pel mig o al costat hi trobarem l’arc del Carroussel, els jardins de les Tuileries, la plaça Concorde, el gran i el petit Palais, les ambaixades dels EUA i d’Israel i el palau de l’Elysi, residència del Sarkozy, el marit de la Bruni. Qui diria avui qe aquest espai segons ens varen comentar els veïns, era un femer que es va recuperar per a la ciutat.

Gràcies a l’esplendor del segon imperi francès, en la segona meitat del segle XIX, es va tenir la necessitat de construir un espai senyorial nou i els Champs Elysées varen esdevenir el centre del món.

Per a fer tot el recorregut només cal agafar la L1

Veure fotos de la ruta

1 Comment

Post a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

#Follow us on Instagram