Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | April 26, 2019

Scroll to top

Top

2 Comments

LA RIBA ESQUERRA: Des Invalides i el Pont d’Alexandre III

LA RIBA ESQUERRA: Des Invalides i el Pont d’Alexandre III
admin

L’hotel des Invalides està situat a la Riba Esquerra del Sena. El conjunt és una construcció que va iniciar el rei Lluís XIV amb el propòsit d’auxiliar i donar cobertura com a residència i hospital a soldats ferits en guerra i ex-combatents.

Consta de 7 diferents dependències de diferents autors que s’han anat afegint entre les que val la pena remarcar els jardins de l’entrada i el parc que ens hi acosta, una esplanada immensa a on el parisins s’hi apleguem per a jugar a futbol i a fer petar la xerrada estirats damunt la gespa, l’Edifici principal que alberga el museu de la guerra, el pati interior a on com a curiositat podrem descobrir diferents rellotges de sol en les seves façanes, l’Esglèsia de Saint Louis, quasi bé Catedral per la seva majestuositat,  amb el seu orgue gegantí de tubs de vent, la cúpula daurada del campanar que el fa visible des de qualsevol indret de la ciutat i la tomba de l’emperador Napoleó, que descansa just a sota.

En el passeig exterior del primer pis, recorrent el recinte perimetral del pati, hi han els agraïments i reconeixements als combatents, francesos i estrangers, que han participat en totes les guerres que França a lliurat, tant en el seu territori com a ultramar. França va ser una potència colonial i això a París ens ho fan notar contínuament. També hi podrem veure uns conjunts escultòrics força notables, tots en referència directe al passat militar i una col·lecció de canons i armes apilats.

Si accedim a l’Hotel des Invalides des de la riba dreta i ho fem per l’Avinguda dedicada a Winston Churchil, travessarem el Pont d’Alexandre III, una construcció de pedra fosca, flanquejada per fanals de llum i que en els dos extrems s’hi aixequen dues columnes amb dues estàtues daurades al cap de munt. El pont està decorat a més amb infinitat de relleus daurats que fan del conjunt un lloc ideal per a prendre fotos ja que dona joc a la combinació amb el mateix Hotel des Invalides, la Torre Eiffel o la plaça de la Concorde.

Veure fotos de la ruta

Comments

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.