Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | March 25, 2019

Scroll to top

Top

3 Comments

LA FRESCOR DEL COLOR VERD: Barri llatí i Montparnasse

LA FRESCOR DEL COLOR VERD: Barri llatí i Montparnasse
admin
 • On 22 marzo, 2010

El Barri Llatí s’estén per la llera esquerra del Sena. És l’indret a on s’hi barregen cultures diverses i a on la gent jove hi fa la vida, no en va acull en el seu sí la Universitat de París, la Sorbonne i l’ambient juvenil, d’estudiant, es deixa sentir arreu.

Aquí hi trobarem l’entorn adient per a degustar un sopar en qualsevol dels restaurants de diferents especialitats que s’hi poden trobar força be de preu o comprar qualsevol cosa per emportar i menjar mentre fem el passeig o prendre una copa en algun dels bars que s’amunteguen al voltant de l’església de Saint Severin, disposats a un costat i l’altra d’una munió de carrerons estrets i recargolats, a on les olors, els colors i els sons s’hi barregen sense parar.

Venint de la Cité, el Barri Llatí es troba al costat de Notre Dame i la porta és sense cap mena de dubtes la plaça de Saint Michel, punt final del boulevard del mateix nom, a on hi ha la famosa font de Saint Michel, punt de trobada de molts parisencs.

Les visites que nosaltres varem fer a banda dels indrets ja esmentats, varen ser la Sorbona, com ja he dit la universitat de París, El Panteó, lloc a on la República de França enterra els seus homes més il·lustres i coneguts, l’esglèsia de Saint Etiènne du Mont, una petita meravella que passa desapercebuda entre tant monument, el Palau de Luxembourg, actual seu del Senat francès i els majestuosos jardins, pulmó d’aquella part de París i que en la seva immensitat ho tenyeix tot de color verd. Val la pena passejar-hi uns instants per a recuperar l’alè. Una mica més avall hi ha una altra construcció religiosa realment espectacular que va fer famosa Dan Brown en el Codi da Vinci, que quan nosaltres la varem visitar estava en plana restauració, Saint Sulpice.

Des d’aquí varem anar a visitar l’església de Saint Germain des Prés, l’església més antiga de París enclavada en el Bv de Saint Germain i varem donar un tomb pel mercat d’artesania i souvenirs que hi ha en els seus peus, un lloc ideal per a trobar aquell detall que fuig del regal de compromís que s’ha de portar a amics i familiars i a on podreu trobar petites obres d’art per no masses diners. En aquest punt jo ja no sé si dir-vos que encara ens trobem en el barri llatí o ja estem a Montparnasse, bé segurament estarem en el llindà dels dos indrets.

Seguint pel Bv de Saint Germain uns pocs metres més i tombant poc després pel carrer de Rennes, anem a parar a l’estació de Montparnasse. El barri ha amagat el seu passat bohemi que compartia la vida artística i literària juntament amb Montmartre per a convertir-se en el barri de negocis de la ciutat, molta gent amb corbata, molt maletí de pell i molta pressa és el que varem trobar pels seus carrers.

Ens varen recomenar visitar la Torre Montparnasse, un imponent gratacels de 56 plantes que disposa d’un mirador al cap de dalt des d’on es divisa tot París. Els que tingueu vertigen, absteniu-vos-en, fa impressió de veritat. La meva dona es va atrevir a pujar fins la terrassa de dalt, jo em vaig quedar a baix, protegit pel mur de vidre i apartat del llindà, no fos cas ……

Al costat hi ha l’altre indret que varem visitar, el cementiri de Montparnasse un d’aquells indrets de on fins i tot se’n han editat guies per a poder trobar les tombes de gent important que disfruta en aquest indret del somni etern. Gent com a Baudelaire, Simone de Beauboir, Jean Paul Sartre, estan enterrats aquí.

Aquesta ruta la podeu visualitzar directament a Googlemaps

Veure fotos de la ruta

Ruta en PDF per imprimir

Comments

 1. Josep

  Desconocía que tuvieras este blog, es interesante y parece bien estructurado, una lástima que solo sea accesible a quienes entienden el catalán.

  En el planificador veo que incluyes a Trivago, creo que es mejor Booking.com, entre otras razones porque Trivago usa Booking como planificador, digamos que es una copia del mismo solo que uno se anuncia en la tele y el otro no, yo uso Booking y a partir de ahí busco las webs de los hoteles que más me interesen.

  Te iré visitando de vez en cuando.

 2. Marta

  Hola! Si t’interessa, jo et podria enviar alguns escrits i fotografies de la zona d’Aquitània, al sud oest de França pel teu apartat “França”. És una zona preciosa, la tenim ben aprop i malgrat això és desconeguda per molts. Jo la conec bé, si vols que et faci arribar alguns escrits, només cal que m’ho digius i jo estaré encantada de fer-ho.

  Gràcies!

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.