Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | March 25, 2019

Scroll to top

Top

No Comments

EL CENTRE DE LA CIUTAT: Trafalgar Square, Covent Garden, Soho i Chinatown.

EL CENTRE DE LA CIUTAT: Trafalgar Square, Covent Garden, Soho i Chinatown.
admin
  • On 4 septiembre, 2012

Trafalgar Square és el centre de Londres i el lloc des del que nosaltrem hem iniciat tots els recorreguts que ara us presento, a vegades a peu i d’altres des de l’estació del metro de Charing Cross. Es va construir en commemoració a la batalla de Trafalgar i en honor al seu principal protagonista, l’Almirall Nelson que hi té una estàtua al vell mig al damunt d’una columna que no s’acaba mai. Als peus hi han 4 lleons negres sobre els que hi passis a l’hora que hi passis, sempre hi trobes turistes enfilats al damunt, unes fonts ornamentals amb un conjunt esculptòric format per sirenes que donen molt de joc per a fotografiar. En la mateix plaça hi ha la National Gallery, museu de referència, the National Café que en forma part i Saint Martin in the Fields, una capella en la que hi podreu trobar a més dels serveis religiosos de la fe anglicana i d’altres cultes, infinitat d’actuacions corals, exposicions etc. Com a curiositat en la mateixa plaça hi ha un vaixell a dins d’una empolla de vidre de tamany familiar.[/one_half]Pujant per Charing Cross Rd i a pocs metres de Trafalgar Square, trobem a ma esquerra la National Portrait Gallery, un museu dedicat al retrat en totes les seves expresions artístiques, especialment la pintura i fotografia i a on s’hi acullen un munt d’exposicions temporals que val la pena ser visitades. D’aqui anem a buscar el St. Martin’s Line, carrer de teatres a on s’hi pot gaudir d’espectacles en directe protagonitzats per artistes de nom internacional, quan hi erem nosaltres la Woopi Goldberg hi representava, the Sister Acts i un munt de cafès i petits restaurants de totes les especialitats i procedències, per a triar i remenar i l’ENO, (English National Opera). Quan arribem a New Row, l’agafem a la dreta fins que el carrer canvia de nom per el de King St, lloc en el que hi ha un Pub molt tradicional, the Round House a on ens hi podem parar a fer un cafè o a menjar qualsevol de les especialitats angleses, que no son res de l’altra món, per cert. Per King St arribem al Covent Garden un antic mercat de fruites ara readaptat per productes artesans, a on s’hi fan espectacles al carrer completament gratuits, en els que podreu reconèixer algun actor de sèries angleses de les que ens passen per la tele a TV3, el Punch & Judy un pub-restaurant amb terrassa a on s’hi reuneix un munt de gent sobretot a la tarda, l’Apple Store Garden i a la cantonada opossada a la que hem entrat, el Museu del Transport de Londres, realment curiós.

Sortint per Russel St i girant pel Bowl St, trobem a pocs pasos the Royal Opera House i just al davant un indret fabulós per a fotografiar a on trobarem 5 cabines telefòniques en filera al davant de l’estàtua en bronze d’una ballerina de ballet (the Little Dancer). Seguint pel Bowl St. arribem a Long Acre i l’agafem cap a l’esquerra fins arribar al final del carrer, lloc a on comença el petit barri de Chinatown, al Gerrard St. ho veurem pel portals que l’encerclen a una i altra punta, que està ple de restaurants de buffet lliure a on per pocs diners s’hi pot menjar prou be. El Soho és actualment el barri Gay de Londres un dels llocs a on s’hi concentren la majoria de cinemes i teatres de la ciutat entre mig de carres peatonals i altres zones molt concorregudes com Leicester Square, a on hi arribarem agafant Wardour St en direcció esquerra. La plaça està farcida de cinemes a on s’hi fan les presentacions per Europa de les mega produccions americanes, quan nosaltres hi varem ser presentaven the Expendables i l’Stallone en persona era allà.

Seguint pel Coventry St arribarem al punt final de la passejada que ens la marca Regent St, carrer amb les millors botigues de luxe de Londres, no sense abans aturar-nos a la plaça més cosmopolita de la ciutat, Picadilly Circus, famosa per la font central que és punt de trobada de la gent jove i pels plafons publicitari de neò que la presideixen.

Aquí teniu la ruta al Googlemaps i aquí per si us la voleu baixar en format .pdf.

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.