Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

c e n t u r | April 26, 2019

Scroll to top

Top

No Comments

Camí Aragonès de St Jaume

Camí Aragonès de St Jaume
admin

 

El camí aragonès de St. Jaume és un itinerari força desconegut i alhora dels més bonics que he fet dels diferents camins que porten a Santiago de Compostela. De fet, és l’original del camí Francès, seguint la Via Tolosana (o camí d’Arles) i que entra a Espanya pel col du Somport, via a Jaca, 179,5kms molt, bonics, durs i exigents, tant de cames com de cap, que s’acaben a Puente la Reina, Nafarroa, en 7 etapes molt complertes.

Te els avantatges i els inconvenients d’una ruta no massa freqüentada, etapes llargues, solitàries i si les fas a l’estiu, amb molta calor, sobretot al canal del Berdún a Hosca. Transcorre entre pirineu i prepirineu i sovint hi plou, jo vaig patir una tempesta en mig del bosc, que feia posar els pels de punxa, pels llamps que queien molt a prop.

Les sis jornades que vaig son aquestes:

  1. Somport – Jaca (31,2kms)
  2. Jaca – Sta Cília (passant pel monestir de Sant Juan de la Peña) (23,5kms)
  3. Sta. Cilia – Artieda (28,1kms)
  4. Artieda – Undués (22kms)
  5. Undués de Lerda – Izco (28,7kms)
  6. Izco – Tiebas (22,5kms)
  7. Tiebas – Puente la Reina (17,7kms)

Submit a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.