c e n t u r | Camí Aragonès de St Jaume
1460
post-template-default,single,single-post,postid-1460,single-format-standard,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Camí Aragonès de St Jaume

 

El camí aragonès de St. Jaume és un itinerari força desconegut i alhora dels més bonics que he fet dels diferents camins que porten a Santiago de Compostela. De fet, és l’original del camí Francès, seguint la Via Tolosana (o camí d’Arles) i que entra a Espanya pel col du Somport, via a Jaca, 179,5kms molt, bonics, durs i exigents, tant de cames com de cap, que s’acaben a Puente la Reina, Nafarroa, en 7 etapes molt complertes.

Te els avantatges i els inconvenients d’una ruta no massa freqüentada, etapes llargues, solitàries i si les fas a l’estiu, amb molta calor, sobretot al canal del Berdún a Hosca. Transcorre entre pirineu i prepirineu i sovint hi plou, jo vaig patir una tempesta en mig del bosc, que feia posar els pels de punxa, pels llamps que queien molt a prop.

Les sis jornades que vaig son aquestes:

  1. Somport – Jaca (31,2kms)
  2. Jaca – Sta Cília (passant pel monestir de Sant Juan de la Peña) (23,5kms)
  3. Sta. Cilia – Artieda (28,1kms)
  4. Artieda – Undués (22kms)
  5. Undués de Lerda – Izco (28,7kms)
  6. Izco – Tiebas (22,5kms)
  7. Tiebas – Puente la Reina (17,7kms)

[google-map]

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.