c e n t u r | etapa 1: Somport – Jaca (32 kms)
1466
post-template-default,single,single-post,postid-1466,single-format-standard,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

etapa 1: Somport – Jaca (32 kms)

etapa 1: Des de l’Alt de Somport fins a Jaca (32 kms). En arrivar a Somport amb el bus de linia destartalat, hem anat de pet a l’ùnic hostal que hi ha a on lloguem llitera i fem un petit esmorzar. Se’ns afegeig en Matias, un company de Madrid amb qui farem tot el trajecte.

Desprès d’anar a fer-nos les fotos de rigor i protegint-nos del fred, tot i ser estiu aquí estem molt amunt i fot rasca, anem a dormir. Les 6:00 ens toquen matines encare amb el cel fosc i comencem el descens cap a Candanchú, molt pedregós i amb desnivell, ideal per fotre’m el genoll enlaire en un plis plas.

Arrivem a Can Fran a on en temps del Caudillo, s’hi va construir una Macro Estació, que havia de ser l’entrada d’Europa, ferroviàriament parlant, i que s’ha quedat per a vestir sants. Hi han fet un museu ferroviari, ja que tret del temps de neus, per aquí dalt hi arriva poca gent i no es pot reconvertir ni en hotel o alguna cosa similar. Ens aturem, fem un bon esmorzar i cap avall que fa baixada.

La calor és molt forta, ens ha entrat una onada càlida que fa que costi caminar i les ombres per desgràcia son poques. Anem ressegint el riu Aragó trovant-nos uns quants pobles, fins arrivar a Castiello de Jaca, a on atrapo a la maña i el madrileny. Decidim ja que son les dues tocades i encare falten 9kms per a Jaca, quedar-nos allà, dinar tranquilament i seguir caminada.

Am la panxa plena es fa pesat caminar sota el sol de justícia. Ells dos es queden per a remullar-se en el riu però jo deicideixo seguir, vull arrivar quan abans millor perquè per a ser la primera etapa, m’ho estic passant d’allò més bé.

Arrivo finalment a Jaca a quarts de cins tocades, mort de calor. Sort que l’alberg és de categoria i desprès de dutxar-me i dormir sortiré a fer un volt pel poble i a dormir!!

[google-map]

1 Comment

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.