c e n t u r | 16è Dia: La Virgen del Camino – Hospital de Òrbigo
966
post-template-default,single,single-post,postid-966,single-format-standard,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

16è Dia: La Virgen del Camino – Hospital de Òrbigo

11/10/2014, dissabte, avui de la Virgen del Camino a Hospital de Òrdigo (25,9 kms). Comencem la ruta amb el Gilles i dos navarresos que se’ns han afegit a la festa. Jo soc el que menys tira i aviat em quedaré sol. A la sortida de Virgen hem estat cercant una ruta alternativa que no passi pel costat de la carretera, però davant la possibilitat que no estigui massa ben marcada, decidim fer el recorregut oficial. Estic troban una pila de gent que va en direcció contrària a Santiago, deu ser d’alguna marxa popular, no paro de donar els bons dies i dir gràcies en resposta al “Buen Camino”! Per cert, està plovent una mica, per no perdre la costum.

Fet i fotut les etapes de Lleó fins ara son totes iguals, pel costat de carreteres i camins rectes i molt llargs, suposo que en arribar a les muntanys canviaran. Avui faré uns 26 kms, ahir va ser una etapa llarga i cansada i avui toca desengreixar una mica les cames.

Vaig passant pels pobles de la ruta, fins a arribar a San Miguel del Camino un senyor ha montat una taula amb fruites, galetes, aigua i suc de taronja i si no et pares a fer una caixalada s’emprenya. Menjo un parell de galetes i un suc de taronja, em fa emportar un plàtan per no tenir rampes. Hi ha gent que es mereixen el cel, ningú lòbliga i en canvi ell ajuda, això és solidaritat!

Arribo al Puente de Òrbigo, i em trobo el senyal de que per a Santiago només falten 298 kms. M’aturo una mica per a descalçar-me, posar una mica de vaselina als peus que aquest matí me’n he descuidat, menjo una barreta que encare tenia a la motxil·la i cap endavant.

Arrivo al pont de pedra restaurat d’Hospital de Òrbigo, hem agafat llit en un hostal naturista que el porten 3 noies i un noi de Girona, de Banyoles més concretament. Les instal·lacions son magnífiques i ens ofereixen pràctiques de meditació i relaxament, però a la tarda amb el Gilles volem anar a veure el poble i mirar a on soparem, els de l’Alberg Verde son vegetarians i ara ens vé més de gust alguna cosa més sòlida.

Arribats de volta a l’alberg i en previsió de no dormir, em faig una infusió tranquilitzant i dormo com un nen petit,  la Grazyna també ha vingut al mateix alberg i m’aclareix que ella arriba fins a Santiago, demà tornarem a fer ruta els tres, per cert Dia de la Hispanidad i diumenge! festa grossa a les Españes!. La previsió de la mèteo marca pluja i aquesta no sol equivocar-se, a preparar-nos per una jornada passada per aigua!!

La mateixa ruta feta pels Caminaires del Ter a WikiLog

La ruta a GoogleMaps

perfil17etapa

[table id=16 /]

1 Comment

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.