c e n t u r | 17è Dia: Hospital de Órbigo – Santa Catalina de Somoza
978
post-template-default,single,single-post,postid-978,single-format-standard,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

17è Dia: Hospital de Órbigo – Santa Catalina de Somoza

12/10/2014, Diumenge i Festa grossa, avui és el dia de la Hispanidad!! 17è dia, des de Hospital de Órbigo a Santa Catalina de Somoza (25,6 kms). Plou, us ho havia dit ja? plou amb ganes i nosaltres sortim després d’un bon esmorzar. Ens demanen la voluntat i els deixo 3€. El dia s’ha aixecat molt gris i ens toca transitar per la vorera de la Nacional, mala cosa, a la mínima que poguem ens ficarem en el lateral, però tot està tant enfangat!!

Fosc, plovent i amb cotxes passant a tota merda, veiem el cel obert una mica més avall d’una central elèctrica, ens la juguem i ens fiquem per un cami que més que camí sembla un rierol de l’aigua que porta, anem alternant entre el fangeig i l’asfalt i ens aturem a Crucero de Santo Toribio en una gasolinera. Prenem un cafè de màquina i descansem un poc de la pluja. Amb els peus negats d’aigua i tips ja de pluja, arribem a Astorga, bonica ciutat si el temps ens hagués permès visitar-la però tal com està el temps el millor és seguir cap al final d’etapa, temps però d’entrar en una cafeteria de la plaça i demanar una bona xocolata calenta i un parell de croissants. Al sortir a la plaça eren les dotze i el rellotge de l’esglèsia que hi ha allà dona l’espectacle fent ballar a dalt del campanar unes estàtues religioses i d’altres de paganes fins que acaben de tocar les dotze, llàstima del dia perquè això m’hagués agradat filmar-ho. Per entrar a la ciutat hem hagut de passar una passarel·la metàl·lica de color blau molt curiosa, per tal de salvar les vies del tren.

Sembla que les etapes llanes s’han acabat, avui és un trencacames que se’ns fa molt pesat sobretot al sortir d’Astorga, per aquí només que hi han militars amb el vestit dels diumenges i carregats de medalles i bisbes i coses semblants sortint de les esglèsies i pujant en el cotxes oficials, només els faltava la cabra!. Fem quatre fotos al Palau Episcopal, obra del nostre Gaudí i ens miren com si haguèssim d’ésser d’ETA, passeu d’aqui xavals!!

El tros final fins a Santa Catalina de Somoza transcorre per un poblets molts bonics i en mig de montanyes, al menys hem deixat les carreteres, el desnivell és constant i tot que la etapa no és de les llargues, ens costa una mica arrivar fins a dalt.

Ens allotjem a l’Arbergue el Caminante, un establiment amb Hotel i restaurant a on hi dino un plat de tripa i pota amb patates fregides com a detall de la mestresa, la cuina era ja tancada, hi sopem molt malament i hi esmorzem. Les habitacions i els serveis deixen molt que desitjar però al menys ens tracten molt bé i hem menjat. El menú del pelegrí d’aquí és una veritable merda!!

Per cert, estem començant els Montes de Lleó i la cosa s’està posant seria. Al fons veiem per on haurem de transitar demà, i el perfil s’aixeca fins els 1.445 mts, a Santa Catalina estem a 982 mts uns 500 de desnivell! I amb previsió de pluja!

La ruta a GoogleMaps

perfil16etapa

[table id=17 /]

1 Comment

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.