c e n t u r | 29è dia: De Negreira a Oliveiroa
1164
post-template-default,single,single-post,postid-1164,single-format-standard,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

29è dia: De Negreira a Oliveiroa

De Negreira a Oliveiroa (33kms) – Surto de Negreira de fosca nit, enfilant els humids carrers de la petita vila, en direcció del Pazo de Cotón, una construcció senyorial que en la façana reflecteix els escuts de les famílies que l’han habitat i en direcció a Camiño Real.

Per dins un bosc amb una boira que no em deixa veure més enllà de cinc metres, arrivo a Rapote un petit nucli urbà de la parroquia de San Martino de Broño. D’aquí a enfilar una petita costa del Monte de Espiñareiro fins a Pena, a on hi ha un dels pocs bars del recorregut per a fer un cafè amb llet i pasta. D’aquí en un passeig molt suau, deixo enrera Portocamiño, Cornovo travessant el Paratge del Altiño do Cotón. Fins a Vilaserio per asfalt. Les aldeas i poblets per aquí s’amunteguen i les senyals que ens marquen el camí son difícils de veure, aneu en compta si no voleu fer més tros d’asfalt del que us tocaria fer.

Des d’aquí fins a Cornado pel costat d’una carretera estreta i amb boira, perill, la gent d’aquí condueix com si fòssim a la selva!! Gràcies a Déu a Cornado podem deixar-la i endinsar-nos pel bosc i la foresta, tot un descans no haver d’estar vigilant que no ens enganxi un cotxe.

Per aquí el terreny està molt enfangat, ja ho deien les guíes que aquests fondals son normalment humids per obra del rieró de Barbeira. A Maroñas el creuem per damunt d’un pont de pedra en l’entrada del poble que porta el mateix nom fins a arrivar a Vilar do Castro, fins a on hem de pujar uns metres exigents.

He fet les dues terceres parts del camí d’avui, però les cames em pesen. És un d’aquells dies en que si no tingués el temps pautat plegaria i m’estalviaria els deu kms que em queden, però com bon Capricorn, em deixo d’històries, carrego la motxilla fins a San Cristobol d’Onozo, aquest tros és un veritable caos. Problemes amb els propietaris dels terrenys per on passa el camino, fan que una senyalització desastrosa em faci perdre i doni una volta extra de més de 4 kms, el que em faltava avui!!.

Sant Cristobol de Corzón ens marca el desviament un kilòmetre més enllà, fins a Mallón, travesso el riu Xallas fins a Ponte Olveira i d’aquí i per carretera (avui n’estic d’asfalt fins ……) fins a Olveira, un poblet realment bonic, plé d’hòrreos a on avui trio en comptes de l’alberg un hostal amb habitació individula amb dutxa, m’ho mereixo!!!

[google-map]

Veure la ruta a GoogleMaps

1 Comment

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.